Website aanmelden bij Google

Dus jij wil graag je website aanmelden in Google. Dat is heel verstandig, want wereldwijd gebruikt ongeveer 90% van de internetgebruikers Google als zoekmachine. In Nederland ligt dit percentage met 92 tot 93% nog hoger.

Als je zoekt op “website aanmelden bij Google” zul je websites tegenkomen die vinden dat het niet nodig is, en je zult ook websites tegenkomen die zeggen dat het noodzakelijk is en dat ze het gráág voor je doen (maar niet gratis natuurlijk). Onze eigen visie ligt er een beetje tussenin: noodzakelijk is het niet, maar handig wel, en ervoor betalen is helemaal niet nodig. Je kunt het namelijk gewoon zelf.

Grofweg zijn er drie methodes om je website geïndexeerd te krijgen. We behandelen ze op deze pagina graag.

1. Afwachten tot Google je site indexeert

Het aanmelden van je website bij Google is niet noodzakelijk. In theorie kun je prima afwachten tot Google je website zelf indexeert zonder dat je daarvoor zelf actie onderneemt. Je kunt Google echter ook een handje helpen op één van de volgende manieren.

2. De pro-actieve aanpak: linkbuilding

Wanneer er links bestaan vanaf pagina’s die Google al kent naar jouw website, zal Google je website vanzelf vinden en indexeren. Je kunt dit proces versnellen door zelf links aan te leggen naar je website.

3. Je site aanmelden bij Google

Wil je je site toevoegen aan Google, dan kun je dat ook heel simpel doen door deze pagina te bezoeken en je website-adres in te vullen. Je hoeft alleen je homepage in te vullen, de rest gaat vanzelf. Als je toch bezig bent, meld je website dan ook even aan bij Bing (de zoekmachine van Microsoft).

4. Je site aanmelden voor Google Webmaster Tools

De laatste optie is er één die we elke website-beheerder aanbevelen, maar waarvan we ons wel voor kunnen stellen dat het misschien te lastig voor je wordt als je niet veel ervaring hebt met website-beheer. Als je je website toevoegt aan Google Webmaster Tools zal Google je website indexeren en profiteer je bovendien van de voordelen die Google Webmaster Tools je biedt.

Je website aanmelden bij Google geeft nog geen goede vindbaarheid!

Het is niet zo dat je website, nu deze is aangemeld bij Google, vanzelf goede posities verkrijgt in Google. Om goed te scoren in de zoekresultaten van Google dien je je website goed te optimaliseren voor zoekmachines.

Tags

,

Over de auteur


forresult

forresult

Wij zijn een strategische partner die werkt aan jouw winst. Sinds 2005 zetten onze specialisten jouw succes voorop! Klanten tevreden maken, dat is onze strategie. We gaan altijd voor een lange termijn samenwerking en werken met sommige klanten al 10 jaar samen. Door een beknopt strategisch plan en consequent te werken, zorgen we dat jouw site exponentieel groeit en een cash cow wordt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*